DISTRIBUIȚI
France's Audrey Azoulay, the newly-elected Director-General of the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO), speaks to the media at UNESCO headquarters in Paris, France, October 13, 2017. REUTERS/Philippe Wojazer

Franţuzoaica Audrey Azoulay a fost realeasă marţi, cu o largă majoritate de voturi, la conducerea UNESCO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură), a anunţat organizaţia cu sediul la Paris, transmite AFP, potrivit agerpres

‘Felicitările mele sincere în numele tuturor statelor membre pentru realegerea dumneavoastră’, a declarat Santiago Irazabal Mourao, ambasadorul permanent al Braziliei la UNESCO, devenit preşedinte al conferinţei generale.


Citește și : Polonia se aşteaptă la noi confruntări cu migranţii la graniţa belarusă (VIDEO). Putin şi Lukaşenko vorbesc aceeaşi limbă!

Audrey Azoulay, director general al UNESCO în 2017, a fost singurul candidat, fiind realeasă 155 de voturi pentru, 9 împotrivă şi o abţinere.

Realegerea sa pare să consacre strategia de depolitizare a UNESCO pe care a dorit-o de la preluarea primului mandat.

UNESCO a participat în ultimii ani la mai multe proiecte emblematice, precum reconstrucţia oraşului irakian Mosul, asistenţă pentru patrimoniul din Liban după explozia din portul Beirut, sau acţiuni de promovare a educaţiei în timpul pandemiei.

Citește și : Deputaţii chilieni dau undă verde pentru destituirea preşedintelui Sebastian Pinera