DISTRIBUIȚI
AUCKLAND, NEW ZEALAND - AUGUST 12: People queue outside a supermarket in Henderson on August 12, 2020 in Auckland, New Zealand. COVID-19 restrictions have been reintroduced across New Zealand after four new COVID-19 cases were diagnosed in Auckland. Auckland will be placed in full lockdown for three days from midday on Wednesday, with all residents to work from home unless they are essential workers and all schools and childcare centres to close. The rest of New Zealand will be subject to Level 2 restrictions. The new cases are all in the same family, with health authorities working to trace back the source of the infection. (Photo by Fiona Goodall/Getty Images)

Auckland, cel mai mare oraş din Noua Zeelandă, preconizează ieşirea dintr-un lockdown strict după ce autorităţile au reuşit să aducă sub control un focar de coronavirus cu varianta Delta, informează DPA, potrivit agerpres.

Prim-ministrul Jacinda Ardern a anunţat luni că o parte dintre restricţii va fi ridicată în Auckland începând de miercuri.


Citeşte şi: Incendiu puternic într-o tabără de migranţi din Grecia – Black News

Un lockdown strict a fost instituit pe întreg teritoriul ţării la doar câteva ore după ce, pe 18 august, a fost detectat un singur caz de infectare cu noul coronavirus. Au fost închise toate şcolile şi activităţile comerciale neesenţiale.

Măsura lockdownului a rămas în vigoare în Auckland de atunci, în timp ce în restul Noii Zeelande restricţiile au fost ridicare după două săptămâni.

Ardern a anunţat că de miercuri activităţile comerciale s-ar putea redeschide în Auckland, dar fără operaţiuni care presupun contact fizic. Şcolile se vor deschide doar pentru copiii angajaţilor din domenii prioritare.

”Delta are efecte îndelungate şi grele”, a spus Ardern.

”Limitaţi cât mai mult interacţiunile. Ştiu că e strict şi că e dificil, dar (solicitările) au fost instituite pentru un scop”, a mai spus premierul.

Ardern le-a cerut rezidenţilor oraşului Auckland cu vârsta peste 65 de ani să ”rămână acasă şi să fie prudenţi” dacă nu au fost încă vaccinaţi.

Citeşte şi: Avion militar PRĂBUŞIT peste casele din Texas – Black News

Acesta le-a mulţumit celor 1,7 milioane de locuitori ai oraşului pentru ”tenacitatea” cu care au respectat lockdownul.

Este primul lockdown naţional în Noua Zeelandă din martie 2020, când pe întreg teritoriul ţării au fost instituite cele mai stricte restricţii timp de şase săptămâni.

Noua Zeelandă, cu o populaţie de 5 milioane de locuitori, a raportat de la debutul pandemiei circa 4.000 de cazuri de COVID-19 şi 27 de decese.