DISTRIBUIȚI
Sputnik International

Autorităţile din Qatar au anunţat luni că i-au identificat pe părinţii bebeluşului găsit abandonat la începutul lunii octombrie într-o toaletă a aeroportului din Doha, descoperire în urma căreia femeile pasagere ale mai multor zboruri au fost supuse unor examene ginecologice forţate, provocând proteste internaţionale, relatează luni agenţiile AFP şi Reuters, potrivit agerpres

”Ancheta a relevat că mama bebeluşului (…) a aruncat noul născut într-un coş de gunoi într-o toaletă a terminalului plecări al aeroportului şi s-a îmbarcat în avion către destinaţia sa”, precizează într-un comunicat procurorul din Doha.


Citește și : Primul vaccin anti-COVID va ajunge în Italia la sfârșitul lui ianuarie

Acesta mai menţionează că părinţii bebeluşului – care este de sex feminin şi a supravieţuit – provin din ”ţări asiatice”. Nu sunt precizate ţările, dar prin acest termen Qatarul defineşte de obicei statele din Asia de Sud, de unde vin în Qatar numeroşi lucrători imigranţi.

Procurorul a anunţat de asemenea că au fost întreprinse demersuri pentru ”arestarea fugarei”, aflată în prezent într-o altă ţară şi pe care a calificat-o drept ”condamnată”, sugerând astfel că ea a fost deja judecată în lipsă.

Mama ”a avut o relaţie cu o persoană care de asemenea este cetăţean al unei ţări asiatice şi din această relaţie a rezultat bebeluşul găsit”, a explicat procurorul, precizând că bărbatul a recunoscut relaţia cu mama copilului şi totul a fost confirmat prin teste ADN.

Pe de altă parte, el a susţinut că le-au fost deschise dosare penale unor poliţişti de pe aeroport pentru că au acţionat unilateral, dar fără alte detalii.

Pe 2 octombrie, bebeluşul nou-născut a fost găsit abandonat într-o toaletă a aeroportului, ”acoperit cu un sac de plastic” şi ascuns sub deşeuri într-un coş de gunoi, în ceea ce părea a fi ”o tentativă de crimă”, potrivit autorităţilor locale.

Citește și : Comisia Europeană avertizează Franța: Jurnaliştii trebuie să-şi facă munca LIBER!

Agenţii de pe aeroport au obligat apoi mai multe femei aflate la bordul a zece avioane ce urmau să decoleze de pe aeroportul din Doha să fie supuse unei examinări ginecologice pentru a se verifica dacă au născut recent.

Printre ele s-au numărat şi 13 australience, ceea ce a provocat proteste publice din partea guvernului australian, care a dezvăluit acest incident, responsabilii din Qatar prezentând apoi scuze şi promiţând că rezultatele unei anchete ”complete şi transparente” vor fi ”comunicate partenerilor noştri internaţionali”.