DISTRIBUIȚI

Premiul Nobel pentru Economie a fost atribuit, luni, la Institutul Karolinska din Stockholm, economiştilor Abhijit Banerjee, Esther Duflo şi Michael Kremer pentru „abordarea lor experimentală în vederea diminuării sărăciei globale”, informează site-ul oficial nobelprize.org, potrivit agerpres.

Anul trecut, Premiul Nobel pentru Economie a fost câştigat de americanii William Nordhaus (Universitatea Yale, SUA) şi Paul Romer (NYU Stern School of Business, New York, SUA) pentru că „au proiectat metode de rezolvare a unora dintre cele mai fundamentale şi mai presante probleme ale timpurilor noastre: creşterea sustenabilă pe termen lung a economiei globale şi bunăstarea populaţiei lumii”.


Citeşte şi: Franţa ia măsuri pentru securitatea forţelor sale din nord-estul Siriei şi cere Turciei să-şi înceteze IMEDIAT ofensiva

Fiecare premiu este însoţit de un cec în valoare de 9 milioane coroane suedeze (908.000 de dolari americani).

Potrivit tradiţiei, premiile Nobel vor fi înmânate ca în fiecare an în timpul unui banchet oficial ce va avea loc pe 10 decembrie, dată la care se comemorează moartea lui Alfred Nobel.

Citeşte şi: Orban pierde Budapesta! Opoziţia a câştigat şi alte oraşe importante

Premiul Nobel pentru Economie a fost instituit în anul 1968 de Banca Centrală a Suediei şi a fost decernat pentru prima dată în 1969. Premiul este finanţat de Banca Centrală a Suediei, spre deosebire de celelalte premii, care sunt finanţate de Fundaţia Nobel.