DISTRIBUIȚI
Reuters

Liderul bisericii catolice din Sri Lanka a calificat duminică drept o „insultă la adresa umanităţii” atentatele comise de Paştele catolic de către atacatori sinucigaşi împotriva a trei biserici şi a trei hoteluri de lux, în care şi-au pierdut viaţa 253 de persoane, conform unui bilanţ revizuit, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Arhiepiscopul de Colombo, Monseniorul Malcolm Ranjith a oficiat o slujbă religioasă privată difuzată în direct la televiziune după anularea tuturor celorlalte ceremonii similare de teama unor noi atacuri.


Citește și : La 48 de ore după discursul lui Macron, ‘vestele galbene’ au ieșit din nou pe străzile Franței (VIDEO)

Un moment comemorativ a fost totuşi organizat, sub înaltă supraveghere, în faţa bisericii Sf. Anton, în capitala ţării, la 08:45, ora la care edificiul fusese atacat duminica precedentă de un kamikaze, ucigând zeci de credincioşi.

Înaltul prelat şi-a început slujba, lansând un apel la pace şi unitate în această naţiune multietnică din Asia de Sud.

„Ceea ce s-a petrecut duminica trecută este o imensă tragedie, o insultă la adresa umanităţii”, a spus arhiepiscopul. El i-a invitat pe credincioşi să dovedească bunătate unii faţă de alţii în semn de respect pentru toate victimele acestor atentate soldate şi cu aproape 500 de răniţi.

„Astăzi, în timpul acestei ceremonii, ne îndreptăm atenţia spre tragedia survenită duminica trecută şi încercăm să înţelegem. Ne rugăm pentru ca toţi cei care şi-au pierdut viaţa în acea zi să trăiască o viaţă veşnică prin Domnul şi pentru ca toţi cei răniţi să se vindece cât mai curând”, a spus el.

Citește și : Cel puţin 16 migranţi au murit şi alţi 17 au fost răniţi într-un accident rutier în Maroc

„În acelaşi mod, ne rugăm pentru ca în această ţară să domnească pacea şi coexistenţa, înţelegerea reciprocă fără diviziuni”, a adăugat arhiepiscopul de Colombo.

Autorităţile au atribuit responsabilitatea masacrului unui grup islamist local afiliat grupării jihadiste Statul Islamic, care a revendicat baia de sânge.