DISTRIBUIȚI
REUTERS

Mai multe atentate cu bombă și incendii provocate au rănit șapte persoane în sudul Thailandei, potrivit CNN, informează mediafax.

Exploziile și incendiile au provocat miercuri numeroase pagube în cel puțin 17 localități din sudul Thailandei, au anunțat autoritățile, în ceea ce pare a fi o serie de atacuri coordonate.


Citește și : Londra RESTRICŢIONEAZĂ folosirea apei

Atentatele cu bombă și incendiile au avut loc după miezul nopții și au vizat magazine de cartier și o benzinărie, rănind ușor cel puțin șapte persoane, potrivit declarațiilor poliției și ale armatei. Nimeni nu a revendicat responsabilitatea pentru aceste atacuri până în prezent.

În provinciile din sudul Thailandei, de-a lungul graniței cu Malaezia, există mai multe grupări care militează pentru independență. Peste 7.300 de persoane au fost ucise în conflictul dintre autorități și insurgenți începând cu 2004, potrivit grupului Deep South Watch, care monitorizează violențele.

Negocierile de pace care au început în 2013 s-au confruntat cu întreruperi repetate. Atacurile de miercuri au avut loc după ce, la începutul anului, guvernul thailandez a reluat discuțiile cu principalul grup insurgent, Barisan Revolusi Nasional, după o pauză de doi ani din cauza pandemiei.

Citește și : Un comisar european denunţă declaraţia lui Mahmoud Abbas despre Holocaust: ‘Este INACCEPTABILĂ!’