DISTRIBUIȚI

Un număr de 14 soldaţi yemeniţi au murit într-un atentat sinucigaş în provincia Chabwa, din sudul ţării cuprinse de război, a indicat o sursă de rang înalt din cadrul armatei din regiune, relatează AFP, potrivit agerpres.

Atacul a survenit în contextul unor lupte sângeroase care au loc de duminică între forţele separatiste sudiste şi trupele guvernamentale din Aden, marele oraş din sudul ţării.


Citeşte şi: Şicane periculoase deasupra Mării Negre. Ruşii au interceptat un avion-spion american

Atentatul a vizat un punct de control al unei forţe susţinute de către Emiratele Arabe Unite (EAU) în estul oraşului Ataq, centrul administrativ al provinciei Chabwa, a precizat sursa sub rezerva anonimatului, adăugând că atacul a fost întreprins de către extremişti islamişti.

Potrivit unei alte surse din domeniul securităţii din Chabwa, atentatul sinucigaş s-a soldat cu cel puţin 10 morţi.

Provincia Shabwa este controlată de către guvernul susţinut de Arabia Saudită, sub comanda căreia se află o coaliţie militară, din care fac parte îndeosebi Emiratele Arabe Unite şi care intervine în Yemen din 2015 împotriva rebelilor şiiţi houthi, care controlează vaste teritorii, inclusiv capitala Sanaa.

Profitând de haosul provocat de război, Al-Qaida şi-a întărit influenţa în Yemen, îndeosebi în sud. Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) este şi ea prezentă în această ţară, unde a comis mai multe atentate. 

Citeşte şi: CIA preconizează un amestec al Rusiei în alegerile americane din noiembrie