DISTRIBUIȚI

Cel puţin 19 oameni au fost ucişi într-un atentat sinucigaş produs vineri dimineaţa la un centru educaţional din Kabul, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei citat de AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

„Studenţii se pregăteau pentru examen când un kamikaze s-a aruncat în aer. Din păcate, 19 persoane au murit şi 27 au fost rănite”, a menţionat Khalid Zadran.


Citeşte şi: Uniunea Europeană lucrează la un nou indice pentru gazele naturale lichefiate – Black News

„Un centru educaţional numit Kaj a fost atacat, din păcate deplângem morţi şi răniţi”, a transmis puţin mai devreme pe Twitter purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne Abdul Nafy Takor.

„Atacul asupra unor ţinte civile arată cruzimea inumană şi lipsa de norme morale a inamicului”, a adăugat acesta.

Este vorba de o instituţie care pregăteşte viitori studenţi pentru examenele de admitere la facultate.

Echipele de securitate şi salvare au sosit la faţa locului, iar înregistrări video postate pe reţele sociale şi fotografii publicate de media locale arată victime însângerate transportate de la locul exploziei. Atacul nu a fost revendicat deocamdată.

Citeşte şi: Uraganul Ian a devastat Florida şi se îndreaptă acum spre sudul SUA; cel puţin 12 oameni au murit – Black News

Pe 20 aprilie, cel puţin şase oameni au murit şi 24 au fost răniţi în două explozii la o şcoală pentru băieţi din acelaşi cartier din vestul capitalei afgane.

Mulţi dintre cei care locuiesc în această zonă sunt membri ai minorităţii etnice hazare, vizată de-a lungul timpului de mai multe atacuri revendicate de gruparea Stat Islamic, care îi consideră „eretici”.