DISTRIBUIȚI
ABC

Un atac sinucigaş i-a vizat vineri pe cei care pleacă din ultima redută a Statului Islamic din estul Siriei, au anunţat martori oculari şi Forţele Democratice Siriene (FDS), care încearcă să preia controlul asupra zonei, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit unui martor, trei femei au detonat încărcături explozive în apropierea unui post unde se predau cei care părăsesc enclava, provocând morţi şi răniţi.


Citește și : Premierul grec şi preşedintele bolivian au pledat pentru o „soluţie diplomatică” la criza din Venezuela

Forţele democratice siriene au confirmat că a avut loc un atac sinucigaş, fără a da alte detalii.

FDS, susţinute de o coaliţie internaţională condusă de SUA, încearcă de câteva săptămâni să înfrângă rezistenţa ultimilor jihadişti din SI rămaşi într-o zonă din oraşul Baghouz, din extremitatea estică a Siriei, dar asaltul final este încetinit de contraatacuri jihadiste şi de fluxul de bărbaţi, femei şi copii, de multe ori răniţi şi înfometaţi, care pleacă din zonă.

Citește și : Reacția lui Putin după atacul din Noua Zeelandă – Aştept care toate persoanele implicate în această crimă să primească pedeapsa pe care o merită

Potrivit unui comunicat al FDS, „1300 de terorişti (luptători ai SI) şi familiile lor” s-au predat doar în cursul zilei de joi.

Un bilanţ al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a arătat că peste 370.000 de persoane au murit de la începutul războiului din Siria, intrat vineri în al nouălea an.