DISTRIBUIȚI
Reuters

Cel puţin opt persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaş cu bombă s-a produs luni în vestul capitalei afgane Kabul, unde avea loc o adunare a clericilor musulmani pentru denunţarea terorismului şi apeluri la pace, transmit Reuters şi AFP, citând surse oficiale, potrivit agerpres.

Un atacator sinucigaş a detonat un dispozitiv exploziv în apropierea clericilor care părăseau un cort uriaş unde participaseră la adunare, au relatat surse citate de Reuters.


Citeşte şi: PKK a ucis trei soldaţi turci

Atentatul nu a fost deocamdată revendicat.

Capitala afgană se confruntă cu o intensificare a atacurilor împotriva forţelor de securitate şi a civililor de când talibanii au anunţat lansarea ofensivei de primăvară, la 25 aprilie. Atacurile nu dau semne că se opresc în timpul Ramadanului, luna sfântă a musulmanilor.

La 30 aprilie, două explozii au provocat moartea a 26 de persoane, printre care nouă jurnalişti.

Citeşte şi: Guvernul britanic îşi modifică strategia în combaterea terorismului

Miercurea trecută, bărbaţi înarmaţi au luat cu asalt sediul puternic întărit al Ministerului de Interne, într-un atac care a durat mai mult de două ore.

Multe atacuri au fost revendicate de organizaţia jihadistă Stat Islamic, dar responsabili de securitate le pun mai degrabă pe seama reţelei Haqqani, o grupare afiliată talibanilor.