DISTRIBUIȚI
iraqinews.com

Cel puţin o persoană a murit şi şapte au fost rănite într-un atentat cu maşină-capcană comis vineri în apropierea unei pieţe din regiunea irakiană Al Qaim, ultima zonă eliberată de sub controlul grupării teroriste Stat Islamic (SI), situată la frontiera cu Siria, a precizat pentru EFE un oficial local, potrivit agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne irakian, Saad Maan, a confirmat pe Twitter că atentatul a „provocat victime”, dar nu a indicat numărul acestora.


Citeşte şi: Proteste de amploare în Argentina. Oamenii s-au săturat de austeritatea lui Macri!

„O agresiune teroristă cu un autovehicul de transport”, parcat în apropiere de o piaţă din regiunea Al Qaim, provincia Al Anbar, „a provocat victime”, a scris acesta pe contul său din reţeaua socială menţionată.

Al Qaim a fost eliberată în decembrie 2017 de sub controlul SI. Regiunea se învecinează cu ultima redută a grupării jihadiste, care este încă prezentă în sate de pe malul Eufratului, în provincia siriană Deir Ezzor.

Citeşte şi: SUA au început retragerea militară din Siria

SI dispune în continuare de celule operative în mai multe provincii din Irak şi a comis atentate sporadice în ultimele luni, în principal contra forţelor de securitate, dar şi asupra unor obiective civile.

Un atac sinucigaş asupra unui post de control din Tikrit, la 175 de km nord de Bagdad, s-a soldat marţi cu moartea a cel puţin trei ofiţeri de securitate şi rănirea altor opt.