DISTRIBUIȚI
Twitter

Elicopterul care îl transporta luni pe preşedintele bolivian Evo Morales a fost nevoit luni să aterizeze de urgenţă din cauza unei probleme mecanice, un apropiat al şefului statului denunţând un „atentat” într-un moment în care opoziţia încearcă să-l înlăture de la putere, relatează AFP, potrivit agerpres.

Aparatul, un EC-145, a suferit „o problemă mecanică la rotorul din spate la decolare, care a provocat o aterizare de urgenţă”, au anunţat Forţele aeriene boliviene (FAB) într-un comunicat, precizând că incidentul nu s-a soldat cu răniţi.


Citește și : Justiţia americană îl obligă pe Trump să prezinte declaraţiile de impozit din ultimii opt ani

Incidentul s-a produs în momentul în care şeful statului socialist se pregătea să plece dintr-un sat unde venise să inaugureze un drum.

În imaginile difuzate pe reţelele sociale şi de media locale se vede cum elicopterul decolează de pe un teren de fotbal, încearcă să ia altitudine, apoi aterizează precipitat, puţin mai departe, pe un teren noroios.

Forţele armate boliviene au deschis o anchetă asupra incidentului.

La puţin timp după aterizarea de urgenţă, fostul ministru de interne Hugo Moldiz a denunţat un „atentat” împotriva preşedintelui, primul indigen care conduce Bolivia.

Sâmbătă, o figură a opoziţiei, Luis Fernando Camacho, a făcut apel la armata boliviană „să se dea de partea poporului” şi i-a dat preşedintelui un ultimatum până luni seară pentru a renunţa la putere.

Citește și : Noi sancțiuni americane la adresa Iranului – Sunt vizați oficiali de rang înalt

Evo Morales, la putere din 2006, a ieşit primul în alegerile prezidenţiale de la 20 octombrie cu 47,08% din voturi, faţă de 36,51% pentru centristul Carlos Mesa, potrivit rezultatelor oficiale.

Avansul de peste zece puncte a lui Morales faţă de rivalul său de pe locul doi îi permite automat să fie reales din primul tur. Opoziţia a denunţat însă o „fraudă” şi valul de proteste care s-a declanşat a doua zi după scrutin s-a soldat cu cel puţin doi morţi şi 140 de răniţi.