DISTRIBUIȚI

Cel puţin 19 persoane, în principal civili, au fost ucise duminică seara în explozia unei maşini capcană la Azaz, localitate din nord-vestul Siriei limitrofă cu Turcia, potrivit unui bilanţ în creştere transmis luni de o organizaţie neguvernamentală şi citat de AFP, potrivit agerpres.

Un precedent bilanţ indica 17 morţi. Explozia a provocat de asemenea rănirea a peste 20 de oameni, a precizat, pentru AFP, Rami Abdel Rahman, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), o organizaţie cu sediul în Marea Britanie care dispune de o vastă reţea de surse în Siria aflată în război.


Citeşte şi: Cutremur puternic în arhipelagul indonezian

Patru copii se află printre persoanele decedate în explozia produsă în acest oraş situat în inima unei zone de influenţă a Turciei în provincia Alep, a precizat ONG.

„Explozia s-a produs în timp ce numeroase persoane plecau de la rugăciunea de seară”, a arătat Rahman.

Între victime se numără 15 civili, iar patru corpuri nu au fost identificate.

Acest atac, nerevendicat pentru moment, a avut loc a doua zi după o explozie de acelaşi fel care a provocat moartea a 10 persoane la Raqqa, fosta „capitală” a grupării Stat Islamic (SI) în nordul Siriei.

Citeşte şi: Un alt ‘greu’ al Casei Albe îl părăseşte pe Trump

Atentatul de la Raqqa a fost revendicat de SI.

Turcia a lansat în 2016 o operaţiune intitulată „Scutul Eufratului”, preluând controlul asupra unui teritoriu de peste 2.000 km pătraţi în nordul Siriei, inclusiv în oraşul Azaz.

Ankara a alungat SI din această zonă şi a oprit înaintarea forţelor kurde, menţinând de atunci trupe şi ofiţeri de informaţii şi susţinând efectivele poliţiei locale.