DISTRIBUIȚI
Daily Mail

Explozia unei bombe într-un automobil a ucis cel puţin cinci oameni sâmbătă la Afrin, în nordul Siriei, a anunţat organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului; o sursă medicală a declarat agenţiei dpa că sunt şase morţi, printre care şi un copil, potrivit agerpres.  

Atentatul, deocamdată nerevendicat, s-a produs într-o zonă a oraşului unde se vând combustibili. Conform unei surse confidenţiale a dpa, după explozie au luat foc mai multe rezervoare de carburant şi automobile..


Citește și : Un băieţel de 10 ani cu o formă severă de COVID-19, a părăsit spitalul după 11 zile la terapie intensivă din Spania

Afrin este controlat de armata turcă şi grupările rebele din Siria aliate cu aceasta. Una din aceste miliţii, Armata Naţională Siriană, a pus în trecut atacuri similare celui de sâmbătă pe seama Forţelor Democratice Siriene, conduse de kurzi.

Ankara consideră că miliţia kurdă este o organizaţie teroristă, filială a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), interzis în Turcia.

Citește și : EMA se aşteaptă să primească ‘în scurt timp’ o cerere de autorizare pentru vaccinul anti-covid Johnson&Johnson