DISTRIBUIȚI
AM 1440 KYCR

Patru persoane au fost ucise şi alte 17 rănite într-un atentat cu maşina-capcană joi în cartierul Sadr City din Bagdad, au anunţat poliţia irakiană şi surse medicale, citate de Reuters, potrivit agerpres.   

Maşina era parcată într-o piaţă aglomerată de echipamente second-hand din cartierul în principal şiit musulman, a declarat poliţia.


Citește și : Incendiu de pădure pe un munte din Mexic

Într-un comunicat al armatei irakiene se spune că o explozie într-o piaţă din estul Bagdadului a ucis un civil, a rănit alţi doisprezece şi a dat foc mai multor vehicule.

Fum negru se ridica din piaţă şi ambulanţele se grăbeau să salveze răniţii, au declarat martori oculari pentru Reuters.

Atacurile sinucigaşe, odată aproape zilnice în capitala irakiană, s-au oprit în ultimii ani de când combatanţii Statului Islamic au fost învinşi în 2017, parte a unei îmbunătăţiri generale a siguranţei ce a readus viaţa normală la Bagdad.

Un rar atentat sinucigaş revendicat de militanţi ai Statului Islamic a zguduit o piaţă aglomerată din Bagdad în ianuarie, ucigând cel puţin 32 de persoane în primul mare atac cu bombă în Irak din ultimii trei ani.

Citește și : Petrecerea jurnaliştilor de la Casa Albă a fost ANULATĂ

Atentatul de joi a avut loc la o zi după ce o dronă încărcată cu explozivi a vizat forţele SUA pe aeroportul Erbil din nordul Irakului, şi un atac separat cu rachete a ucis un soldat turc la o bază militară din apropiere.