DISTRIBUIȚI
Reuters

Ninsorile abundente şi temperaturile scăzute au făcut luni ca şcolile şi magazinele din capitala Greciei să rămână închise, multe servicii publice şi companii trecând la telemuncă, relatează Reuters , scrie news.ro

Circulaţia a fost oprită pe unele drumuri centrale şi pe un drum naţional care leagă Atena de centrul Greciei, în timp ce furtuna Barbara îşi face simţită prezenţa în ţară, în special în capitală.


Citește și : Armata israeliană a ucis mai mulţi militanţi înarmaţi într-o tabără de refugiaţi lângă Ierihon

Unele staţii de metrou din apropierea aeroportului internaţional al oraşului au fost, de asemenea, închise, iar rutele de tren spre oraşul Salonic din nordul ţării au fost suspendate.

Autorităţile au îndemnat populaţia să evite călătoriile neesenţiale.

Echipajele de salvare ale pompierilor au evacuat patru persoane a căror maşină a rămas blocată în zăpadă în suburbia Aspropyrgos din Atena, potrivit televiziunii de stat ERT.

Valul de frig ar urma să dureze până marţi, afectând treptat regiunile estice şi sudice, inclusiv insula Creta.

Ninsorile abundente sunt rare în capitala Greciei, dar ţara se confruntă cu vreme extremă pentru a treia iarnă la rând. Până la ninsoarea de luni, iarna în Grecia a fost neobişnuit de blândă până acum în acest an.

Citește și : Nou bilanţ al catastrofei din Turcia (VIDEO): Peste 900 de morţi, mii de răniţi şi numeroase persoane rămase sub dărâmături

În urmă cu un an, mii de oameni au fost evacuaţi de pe principala şosea de centură a capitalei, unii dintre ei abandonându-şi maşinile şi adăpostindu-se în aeroportul oraşului, alţii rămânând blocaţi în ger timp de ore întregi.