DISTRIBUIȚI
afp

Administrația de la Atena nu va ajuta petrolierul iranian Grace 1 să navigheze pe Marea Mediterană pentru a livra petrol în Siria, a anunțat miercuri un adjunct al ministrului de Externe din Grecia, citat de Reuters, potrivit mediafax.

„Dorim să transmitem un mesaj. Nu suntem dispuși să facilităm navigarea acestei nave spre Siria”, a declarat Miltiadis Varvitsiotis.


Citește și: SUA vinde zeci de avioane F-16 în Taiwan

Nava Grace 1, redenumită Adrian Darya, a părăsit Gibraltarul în data de 18 august și se îndreaptă spre Grecia.

Secretarul american de Stat Mike Pompeo a declarat că Statele Unite vor lua orice măsuri pot pentru a se asigura că petrolierul iranian Grace 1 nu livrează petrol în Siria, lucru care ar contraveni sancțiunilor impuse de SUA.

Citește și: Trump și Maduro anunță discuții la nivel înalt între Caracas şi Washington

Curtea Supremă din Gibraltar a aprobat joi eliberarea imediată a petrolierului iranian Grace 1, aflat sub pavilion panamez, în pofida eforturilor depuse de Statele Unite de a bloca eliberarea navei.

Regimul de la Teheran nu a oferit vreo garanție că tancul petrolier Grace 1 nu se va îndrepta spre Siria în urma eliberării de către autoritățile din Gibraltar, a declarat vineri Abbas Musavi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Iran.