DISTRIBUIȚI
dpa

Atacurile armate de miercuri seara din oraşul german Hanau soldate cu nouă morţi şi mai mulţi răniţi sunt anchetate ca acţiuni teroriste, a declarat joi ministrul german de interne Peter Beuth. Pe baza a ceea ce ştim acum, cu siguranţă a existat un motiv xenofob”, a spus el după o informare de presă, citat de agenţia DPA, potrivit agerpres.

Parchetul federal însărcinat cu antiterorismul s-a autosesizat în anchetă şi „dispune de elemente de sprijin pentru o motivaţie xenofobă”, a anunţat şi un purtător de cuvânt al Parchetului, conform AFP.


Citeşte şi: ATAC ARMAT în două baruri din Germania: Nouă oameni au fost uciși!

Potrivit unor surse apropiate anchetei, o scrisoare-confesiune şi o înregistrare video au fost găsite, după ce poliţia a anunţat în jurul orelor locale 06:00 că l-au descoperit mort pe presupusul autor al atacurilor într-un apartament, alături de o altă persoană decedată.

Potrivit lui Peter Beuth, ministrul de interne al landului Hesse, unde se află Hanau, cel de-al doilea trup neînsufleţit descoperit în apartamentul unde a fost găsit mort şi bărbatul suspect este al mamei acestuia, de 72 de ani.

Citeşte şi: Michael Bloomberg, atacat din toate părţile la prima dezbatere televizată a democraţilor

Trupul neînsufleţit al femeii a fost descoperit alături de cel al bărbatului suspectat de comiterea atacurilor.

După cum a informat anterior cotidianul Bild, bărbatul a lăsat în urma sa o scrisoare-confesiune în care şi-a exprimat opiniile de extremă dreaptă şi o înregistrare video în care revendică atacurile. Ziarul mai scrie că bărbatul era cetăţean german şi că în maşina lui au fost găsite reviste despre muniţie şi arme. El avea şi licenţă de vânătoare cu arme de foc.