DISTRIBUIȚI

Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi 30 rănite, joi dimineaţă, în trei explozii produse la Kabul, relatează AFP, Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

Deflagraţiile au avut loc în estul capitalei afgane.


Citeşte şi: Boris Johnson s-a înconjurat în guvern de eurosceptici

Prima explozie, soldată cu cinci morţi şi zece răniţi, a fost cauzată de o bombă magnetică plasată pe un microbuz al Ministerului Minelor şi Petrolului, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Nasrat Rahimi.

Acesta a precizat că în a doua explozie, produsă în apropiere de locul primei explozii, au murit şapte persoane şi au fost rănite cel puţin 20, fiind implicat un atentator sinucigaş aflat pe o motocicletă.

A treia deflagraţie a avut loc la extremitatea estică a oraşului Kabul. Niciunul dintre cele trei atacuri nu a fost deocamdată revendicat.

Pe de altă parte, cel puţin 35 de poliţişti afgani au fost ucişi într-un atac comis de talibani în provincia Takhar, din nordul Afganistanului.

Citeşte şi: Coreea de Nord a tras mai multe proiectile neidentificate

Sayed Mehrabuddin, guvernator al districtului Ishkamish, a declarat pentru dpa că militanţi talibani au atacat trei puncte de control şi o bază militară folosită de forţele de poliţie.

Potrivit unui alt oficial afgan, Mawlawi Keramatullah, membru al Consiliului provinciei Takhar, numărul poliţiştilor afgani ucişi se ridică la 43, alţi nouă fiind daţi dispăruţi. Keramatullah a adăugat că luptătorii talibani au distrus baza militară înainte de a părăsi zona.