DISTRIBUIȚI
The Australian

Un senator australian de extremă dreapta a devenit ţinta criticilor după ce a lovit un tânăr ce aruncase un ou spre el pentru a denunţa declaraţiile sale islamofobe, după atacurile teroriste comise vineri în oraşul neo-zeelandez Christchurch, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Fraser Anning, ales din statul australian Queensland (nord-estul ţării), a provocat un scandal legat de atacurile soldate cu 49 de morţi la două moschei din Christchurch, el imputând acest carnagiu ”programului de imigraţie care le-a permis fanaticilor musulmani să se stabilească în Noua Zeelandă”.


Citește și : Avioanele de tip Boeing 737, INTERZISE în Iran

”Să fim clari, dacă musulmanii sunt astăzi victimele, ei sunt în general autorii. Religia musulmană este pur şi simplu ideologia violentă a unui despot din secolul al VI-lea care s-a deghizat în lider religios”, a scris Anning într-un comunicat.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată sâmbătă la Melbourne, un tânăr cu identitate necunoscută a aruncat un ou spre senatorul Fraser Anning, care a ripostat lovindu-l de mai multe ori în faţă, înainte de a fi oprit de un agent de securitate.

Premierul australian Scott Morrison s-a declarat ”consternat” de afirmaţiile senatorului, spunând că acestea ”nu îşi au locul în Australia”.

De-a lungul timpului, Fraser Anning a făcut mai multe declaraţii rasiste, în una dintre acestea el făcând apel la revenirea la fosta politică discriminatorie a ”Australiei albe”.

Citește și : UE, SUA şi Canada impun noi sancţiuni contra Rusiei