DISTRIBUIȚI
Rescuers work at site of the regional administration building after it was hit by cruise missiles, as Russia's attack on Ukraine continues, in Mykolaiv, Ukraine in this still image taken from a video released March 29, 2022. State Emergency Service of Ukraine/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY.

Explozii puternice au zguduit orașul ucrainean Mykolaiv sâmbătă dimineața devreme, a declarat primarul, la o zi după ce autoritățile au anunțat că cel puțin 21 de persoane au fost ucise când rachete rusești au lovit o clădire din Odesa, scrie Reuters , informează mediafax.

Sirenele au răsunat în întreaga regiune Mykolaiv, care se învecinează cu Odesa, înainte de explozii.


Citește și :  Putin a dispus naţionalizarea unui proiect de exploatare a petrolului şi gazului în care erau implicate şi companii japoneze

„Sunt explozii puternice în oraș! Rămâneți în adăposturi!” a scris primarul din Mykolaiv, Oleksandr Senkevich, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Reuters nu a putut să verifice în mod independent raportul.

Vineri, exploziile au distrus o parte a unei clădiri de apartamente în timp ce locuitorii dormeau, acesta fiind cel mai recent dintr-o serie de atacuri cu rachete rusești care, potrivit Ucrainei, vizează civili.

În discursul său video nocturn de vineri, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunțat atacurile ca fiind „teroare rusească conștientă, deliberat țintită și nu o eroare sau o lovitură întâmplătoare”.

Citește și : Numărul cazurilor de COVID-19 din M.Britanie a crescut cu mai mult de jumătate de milion într-o săptămână

Kievul afirmă că Moscova și-a intensificat atacurile cu rachete cu rază lungă de acțiune, lovind ținte civile aflate la mare distanță de linia frontului. Rusia spune că a țintit obiective militare.