DISTRIBUIȚI
Human Rights Watch

Atacul lansat sâmbătă de către un grup de kamikaze şi persoane înarmate împotriva unor clădiri guvernamentale în centrul capitalei Kabul s-a încheiat şi ”toţi atacatorii sinucigaşi au fost ucişi”, a declarat sâmbătă Ministerul de Interne, după mai mult de cinci ore de asediu, relatează AFP, potrivit Agerpres.

”Atacul împotriva oficiului poştal central: operaţiuni încheiate. Toţi kamikaze au fost ucişi şi peste 2.000 de civili au fost salvaţi”, a indicat ministerul pe Twitter.


Citește și : Trump s-a prăbușit în sondaje în urma publicării raportului Mueller

Atacul, care a întrerupt o perioadă de calm relativ în capitala afgană survine la o zi după amânarea sine die a unei întâlniri între talibani şi oficiali guvernamentali afgani, programată iniţial în acest weekend în Qatar şi la câteva zile după ce insurgenţii au anunţarea începerea ofensivei lor de primăvară.

Amânarea reuniunii de la Doha a contribuit la reducerea drastică a speranţelor pentru un progres în negocierile de pace în Afganistan. Talibanii au anunţat că nu au nicio legătură cu atacul din Kabul, potrivit purtătorului lor de cuvânt, Zabihullah Mujahid.

Niciun alt grup nu a revendicat atacul. Şase persoane au fost rănite, potrivit unui bilanţ provizoriu dat de un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Atacul, care a început în cursul dimineţii, a avut loc în apropierea Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor şi a unui oficiu poştal, potrivit autorităţilor.

Citește și : Juncker avertizează cu privire la ‘tentative’ de manipulare înaintea alegerilor pentru Parlamentul European