DISTRIBUIȚI
YouTube

Procesul judiciar contra a doi suspecţi implicaţi în atacul comis în 2014 la Muzeul Evreiesc din Bruxelles va include mărturiile unui număr de patru jurnalişti francezi ţinuţi ostatici în Siria, a decis joi un tribunal belgian, relatează agenţiile de presă Belga şi dpa, scrie Agerpres.

Patru persoane – un cuplu israelian, un bărbat belgian şi o femeie franceză – au fost ucise în atacul armat comis la 25 mai 2014 la Muzeul Evreiesc din capitala Belgiei.


Citește și : Cutremur de 7,3 grade în zona Kamceatka din Orientul Îndepărtat Rus; a fost emisă alertă de tsunami

Principalul suspect, Mehdi Nemmouche, a fost capturat o săptămână mai târziu. Un al doilea suspect, Nacer Bendrer, a fost arestat pentru bănuiala că l-a ajutat pe Nemmouche. Procesul celor doi va începe la 10 ianuarie la Tribunalul regal din Bruxelles, audierile urmând să dureze între şase şi opt săptămâni.

Printre cei 120 de martori care urmează să compară în faţa instanţei se află şi patru jurnalişti francezi care au fost luaţi ostatici în Siria în anul 2013. Ei l-au identificat pe Nemmouche drept unul dintre paznicii lor. Unul dintre cei patru jurnalişti a declarat că Mehdi Nemmouche tortura periodic prizonieri sirieni.

Cetăţean francez, Mehdi Nemmouche a călătorit în Siria în 2013 pentru a se alătura taberelor de antrenament jihadiste şi a lupta alături de grupări extremiste.

Citește și : Imigranţii ilegali din SUA, trimiși în Mexic pe perioada examinării dosarului lor

Unul dintre avocaţii săi, Sebastien Courtoy, a spus că jurnaliştii respectivi nu ar trebui să depună mărturie, întrucât faptele petrecute nu ar putea fi relatate în mod fidel din cauza emoţiilor martorilor.