DISTRIBUIȚI
twitter

Atacul cu cuţitul de vineri din oraşul englez Manchester în urma căruia au fost rănite patru persoane a fost legat „mai degrabă de probleme de sănătate mintală” decât comis din motive politice sau religioase, a declarat primarul oraşului, relatează dpa, potrivit agerpres.

„La acest moment, pare să fie mai degrabă legat de probleme de sănătate mintală decât motivat politic sau religios; dar bineînţeles trebuie să-i permitem poliţiei să-şi efectueze ancheta şi să fim deschişi la orice rezultate până când această activitate este încheiată”, a spus primarul Andy Burnham, potrivit Press Association.


Citește și : Atac armat în New York – Cel puţin patru morți

El a adăugat că atacul pare să fie un incident izolat.

Un bărbat de circa 40 de ani a fost arestat sâmbătă la mall-ul Arndale pentru acuzaţii de terorism. Potrivit PA, oficiali din serviciile de combatere a terorismului conduc ancheta, deşi în acest caz nu au fost identificate motive politice, religioase sau ideologice.

Poliţia a efectuat o percheziţie la domiciliul bărbatului în cadrul investigaţiei.

Două femei şi un bărbat au fost spitalizaţi cu răni prin înjunghiere după atac, potrivit poliţiei. O femeie care nu a fost înjunghiată a fost tratată de paramedici şi nu a fost transportată la spital.

Un bărbat de 25 de ani a fost arestat şi mai târziu acuzat de o infracţiune legată de terorism după un atac cu cuţitul în seara de Revelion a anului trecut la staţia Victoria din Manchester, unde a rănit trei persoane.

Citește și : Cutremur de 5,7 grade în prefectura japoneză Chiba