DISTRIBUIȚI
REUTERS

Procurorii cred că în spatele atacului cu cuţitul asupra a două persoane pe străzile din Dresda din această lună s-a aflat un motiv islamic extremist, relatează dpa, potrivit agerpres

Anunţul procurorului a venit după arestarea, marţi, a unui sirian de 20 de ani care trăieşte în Germania din 2015 şi care în trecut a făcut închisoare pentru crime cu violenţă.


Citește și : Luare de ostatici într-o bancă din Georgia (VIDEO)

În atacul asupra a doi turişti germani în Oraşul Vechi din Dresda de pe 4 octombrie, un bărbat de 55 de ani a fost înjunghiat mortal, în timp ce partenera sa în vârstă de 53 de ani a supravieţuit agresiunii. Atacatorul lor a reuşit să fugă.

Procurorii susţin că efectuează investigaţii pentru probarea infracţiunilor de crimă, tentativă de crimă şi vătămare corporală gravă.

Un semn al seriozităţii cu care este tratat atacul este şi anunţul procurorilor federali că vor prelua dosarul.

În noiembrie 2018, un tribunal din Dresda l-a găsit vinovat pe suspect că ar fi recrutat pentru o organizaţie teroristă străină, că a achiziţionat mijloace pentru a comite o infracţiune gravă care ameninţa securitatea statului şi că ar fi proferat ameninţări.

După un alt dosar la Leipzig pentru un atac asupra unui om al legii, el a fost condamnat la doi ani şi nouă luni de închisoare în total. El a fost eliberat din închisoare sub supraveghere pe 29 septembrie în acest an.

Citește și : Franţa INTERZICE un grup islamist

Potrivit informaţiilor obţinute de dpa, suspectul se află sub supraveghere ca susţinător al grupării Stat Islamic din august 2017 şi este perceput de autorităţi drept o potenţială ameninţare.

El deţine documente care îi permit să locuiască în Germania, dar nu i s-a acordat azil politic.