DISTRIBUIȚI
Stars and Stripes

Atacul comis sâmbătă cu explozibili amplasaţi pe stadionul din oraşul afgan Lashkar Gah, din provincia Helmand, soldat cu patru morţi şi 31 de răniţi, a fost revendicat de talibani, informează Reuters, scrie Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor Zabihullah Mujahid şi-a asumat responsabilitatea pentru explozii pe Twitter.


Citește și : Forţele Democratice Siriene proclamă victoria împotriva islamiștilor în Siria

Circa o mie de persoane se aflau pe stadion pentru a sărbători Anul Nou Afgan şi Ziua Naţională a Fermierilor. Guvernatorul provinciei a fost lovit, dar are răni superficiale, potrivit unui purtător de cuvânt.

Un martor a afirmat că exploziile care s-au produs păreau să provină din corturi amenajate pentru agricultori pentru a-şi expune produsele.

Manifestările, care durează mai multe zile, au fost marcate de mai multe atacuri, începând cu exploziile revendicate de Stat Islamic în capitala Kabulului, joi, şi soldate cu şase morţi şi 23 de răniţi.

Anul Nou Persan este larg sărbătorit în Afganistan, dar unii islamişti ai liniei dure se opun festivităţilor, spunând că sunt ne-islamice.

Citește și : Procurorul special Mueller nu recomandă noi inculpări în cadrul anchetei ruse (presa)

Helmand, sursa unei mari cantităţi de opiu din Afganistan, este una dintre provinciile în care insurgenţii au cel mai mare control şi influenţă.