DISTRIBUIȚI
Elite Daily

Preşedintele american Donald Trump a denunţat sâmbătă „ura” din Statele Unite după atacul armat comis la o sinagogă din oraşul Pittsburgh, Pennsylvania, unde un individ înarmat a ucis mai multe persoane înainte de a se preda, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Este sincer un lucru teribil, teribil ce se întâmplă cu ura în ţara noastră şi în întreaga lume”, a spus preşedintele SUA, înainte de a adăuga: „Ceva trebuie făcut”.


Citește și : Grupul ALDE a votat excluderea partidului separatist catalan PDeCAT

Bilanţul va fi „mai devastator” decât era prevăzut iniţial, a declarat el pentru presă.

Mass-media locală şi CNN au informat că cel puţin patru persoane au fost ucise şi 12 au fost rănite, între care şi trei ofiţeri de poliţie care au răspuns la atacul de la sinagoga „Copacul vieţii” din Pittsburgh, unde credincioşii se adunaseră pentru slujba de sâmbătă dimineaţa.

Preşedintele american a afirmat că doreşte înăsprirea legislaţiei privind pedeapsa cu moartea. „Când oamenii fac astfel de lucruri, ei ar trebui să fie condamnaţi la pedeapsa capitală”, a spus el.

Citește și : SUA: Suspectul în cazul bombelor artizanale a fost pus sub acuzare pentru cinci infracţiuni

Preşedintele Donald Trump a declarat că dacă ar fi existat un gardian înarmat în interiorul templului, rezultatul ar fi fost diferit. „Acesta este un exemplu în care, dacă ar fi existat un gardian înarmat, ar fi putut să-l oprească imediat” pe atacator, a spus el.