DISTRIBUIȚI
Gazeta de Sud

Miniştrii de externe din statele G7 afirmă, într-o declaraţie comună, că Iranul ameninţă pacea şi securitatea internaţionale şi că toate dovezile disponibile arată că Republica Islamică a fost în spatele atacului asupra petrolierului Mercer Street de săptămâna trecută, relatează vineri Reuters, potrivit agerpres.   

„Toate dovezile disponibile arată în mod clar spre Iran. Nu există justificare pentru acest atac”, se menţionează în declaraţia dată publicităţii de preşedintele G7, Regatul Unit.


Citește și : Italia ÎNĂSPREŞTE regulile covid pentru profesori şi pentru călătoriile cu trenul

„Comportamentul Iranului, alături de sprijinul său pentru forţe intermediare şi actori armaţi nestatali, ameninţă pacea şi securitatea internaţională”, se mai precizează în declaraţia comună.

„Facem apel la Iran să pună capăt tuturor activităţilor care nu sunt coerente cu rezoluţiile relevante ale Consiliului de Securitate al ONU şi facem apel la toate părţile să joace un rol constructiv în promovarea păcii şi stabilităţii regionale”, mai afirmă şefii diplomaţiilor din statele cel mai puternic industrializate.

Citește și : Fratele lui Aleksei Navalnîi a fost condamnat la închisoare