DISTRIBUIȚI
The National

Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, condamnă atacul aerian asupra centrului de detenție pentru imigranți din Libia, declarând că ar putea reprezenta crime de război întrucât cele două părți combatatante știau că înăuntru se aflau civili, potrivit Associated Press, potrivit mediafax.

Michelle Bachelet s-a declarat șocată de numărul de morți și răniți rezultați în urma atacului aerian din noaptea de marți spre miercuri din apropiere de Tripoli. Conform autorităților cel puțin 44 de persoane au murit.


Citește și : Putin admite că submarinul rus la bordul căruia s-a produs un incendiu avea un reactor nuclear

Bachelet a declarat că părțile aflate în conflict în Libia au obligația ”să ia toate măsurile de precauție necesare pentru a proteja populația civilă” în baza dreptului internațional pentru drepturile omului.

Cel puțin 44 de persoane au murit și alte 130 au fost rănite în urma unui atac aerian care a vizat un centru de detenție pentru migranți din capitala Libiei, Tripoli, au transmis reprezentanții misiunii ONU în Libia, citați de Reuters.

Centrul de detenție se află într-o suburbie a orașului Tripoli, în apropierea unei baze militare, iar cele mai multe dintre victime provin din Africa Subsahariană.

Forțele anti-guvernamentale conduse de Generalul Khalifa Haftar au acuzat forțele guvernamentale de atacul aerian asupra centrului pentru migranți.

Citește și : Un superpetrolier suspectat că transporta ţiţei spre Siria, reţinut în Gibraltar