DISTRIBUIȚI
AP

Regimul de la Damasc a calificat drept ‘crimă de război’ atacul aerian al coaliţiei antijihadiste condusă de SUA, despre care aceasta susţine că a fost efectuat ‘în legitimă apărare’ în noaptea de miercuri spre joi, şi a cerut dizolvarea coaliţiei, relatează Reuters, citând agenţia oficială siriană de presă SANA.

‘Cerem comunităţii internaţionale să condamne acest masacru şi să tragă la răspundere coaliţia pentru aceasta’, citează SANA dintr-o scrisoare trimisă Naţiunilor Unite de Ministerul de Externe al Siriei, mesaj în care se afirmă că această coaliţie este ilegală şi că ea trebuie dizolvată, conform agerpres.


Anterior, agenţiile internaţionale de presă au relatat că peste 100 de membri ai forţelor loiale regimului preşedintelui Bashar al-Assad au fost ucişi în lovituri efectuate miercuri noaptea, în „legitimă apărare”, de către coaliţia antijihadistă condusă de Statele Unite.

Citește și : UE vrea sancţiuni extinse către preşedintele venezuelean Nicolas Maduro

Loviturile au fost lansate după ce forţele proguvernamentale siriene „au declanşat un atac neprovocat” asupra unuia dintre cartierele generale ale Forţelor Democratice Siriene (FDS, sprijiniţi de Washington), se arată într-un comunicat, citat de AFP.

Partenerii de coaliţie au fost alături de FDS în timpul atacului, comis la opt kilometri est de linia de dezescaladare de pe fluviul Eufrat.

Aceste confruntări au loc pe fondul tensiunilor în creştere între SUA şi regimul preşedintelui Bashar al-Assad, pe care Washingtonul îl acuză de utilizarea armelor chimice în atacuri împotriva zonelor rebele.

Peste 200 de civili au fost ucişi şi alte sute răniţi în raiduri aeriene intense desfăşurate începând de luni de regimul sirian împotriva fiefului rebelilor din Ghouta Orientală, în apropiere de Damasc, a indicat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO).