DISTRIBUIȚI
Met Police

Un britanic acuzat că a intrat cu o camionetă într-un grup de credincioşi musulmani în apropierea unei moschei din Londra, în iunie anul trecut, a fost condamnat vineri la o pedeapsă de cel puţin 43 de ani închisoare, relatează dpa, Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Tribunalul din Woolwich (estul Londrei) l-a condamnat pe Darren Osborne (48 de ani, foto) la detenţie pe viaţă, pe un termen minim de 43 de ani.


Citeşte: O camionetă a intrat în plin pe trotuarul din Shanghai. Cel puţin 18 răniţi – VIDEO

Osborne – şomer şi tatăl a patru copii – a fost găsit vinovat joi de omor şi tentativă de omor având legătură cu terorismul. Osborne a negat că este autorul atacului din seara de Ramadan de lângă moscheea de la Finsbury Park, soldat cu un mort şi 12 răniţi, şi a susţinut că era doar pasager în furgoneta condusă de un alt bărbat pe nume Dave, dar anchetatorii au stabilit că a acţionat singur. Potrivit procurorilor, el era „obsedat” de musulmani şi se radicalizase cu câteva săptămâni înainte de atac.

Atacul de la 19 iunie 2017 a survenit într-un climat extrem de tensionat în Marea Britanie, după trei atentate produse în decurs de trei luni la Londra şi Manchester, soldate în total cu 35 de morţi şi revendicate de Statul Islamic.