DISTRIBUIȚI

Suspectul atacului asupra scriitorului Salman Rushdie comis vineri în timpul unei conferinţe la New York, Hadi Matar, a fost sâmbătă inculpat formal pentru tentativă de omor, fără posibilitatea eliberării pe cauţiune, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Procurorul care se ocupă de caz, Jason Schmidt, şi agenţiile federale americane încearcă acum să înţeleagă planificarea şi pregătirea atacului, precum şi motivaţia suspectului în vârstă de 24 de ani, urmând să stabilească dacă vor fi formulate şi alte capete de acuzare împotriva acestuia.


Citeşte şi: Autorităţile din Muntenegru declară 3 zile de doliu naţional după atacul armat care a răpit 11 vieţi – Black News

Scriitorul de origine indiană, în vârstă de 75 de ani şi care a trăit ani la rând ascunzându-se după ce Iranul l-a ameninţat în 1989 că-l va ucide în urma publicării cărţii ”Versetele Satanice”, a fost înjunghiat vineri în gât şi în piept în timp ce participa la New York la o conferinţă pe tema libertăţii artistice. Starea sa este gravă, fiind conectat la un ventilator şi nu poate vorbi.

Citeşte şi: Scriitorul Salman Rushdie a fost ATACAT pe scenă în New York – Black News