DISTRIBUIȚI
Sky News

Suspectul în cazul atacului comis marţi la Spitalul Universitar din Ostrava (nord-estul Cehiei) s-a sinucis, a anunţat ministrul de interne ceh Jan Hamacek, citat de postul public de televiziune, transmit Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

La trei ore după atacul de la Spitalul Universitar din Ostrava, poliţia cehă a anunţat că un bărbat s-a împuşcat în cap în interiorul unui automobil, model Renault Laguna, căutat în urma atacului.


Citeşte şi: Alertă maximă în Chile: Un avion militar A DISPĂRUT de pe radar!

”Am găsit autorul. Acest bărbat în vârstă de 42 de ani şi-a tras un glonţ în cap înainte ca poliţia să treacă la acţiune. El este mort”, a indicat poliţia.

Poliţia a declarat că a primit apeluri referitoare la atac la ora locală 07:19 (06:19 GMT). Ofiţerii de poliţie au ajuns la locul incidentului la cinci minute după primirea primului apel.

Directorul spitalului, Jiri Havrlant, a afirmat că cinci persoane au murit pe loc, iar a şasea în timpul intervenţiei chirurgicale. Alte două persoane sunt rănite grav. Niciun medic nu a fost rănit în atac, al cărui mobil este necunoscut.

Citeşte şi: Incident ARMAT într-un spital din Cehia! Sunt morţi şi răniţi!

Atacul a fost comis într-o sală de aşteptare, iar victimele au fost împuşcate de la mică distanţă în cap sau în gât. Toate cele şase victime – patru bărbaţi şi două femei – sunt adulţi.

Acesta este cel mai grav atac din Republica Cehă începând din 2015, când un bărbat a împuşcat mortal opt persoane într-un restaurant din oraşul Uhersky Brod, situat în sud-estul ţării.