DISTRIBUIȚI
ItsBiography

Autorul atentatului de miercuri care a vizat o sinagogă la Halle, în sud-estul Germaniei, postase recent pe internet un ‘manifest’ antisemit, potrivit observatorului SITE, care monitorizează activităţi teroriste, şi cotidianului Die Welt, transmite AFP, potrivit agerpres.

Manifestul ‘pare să fi fost creat în urmă cu o săptămână, la 1 octombrie’, a indicat directoarea SITE, Rita Katz, pe Twitter.


Citește și : UE transmite Londrei că trebuie să facă mai multe concesii pentru un acord Brexit în ultimul moment

El arată ‘fotografii ale armelor şi muniţiilor utilizate’, printre care ‘arme de fabricaţie artizanală’, şi vorbeşte despre obiectivul de ‘a ucide cât mai mulţi anti-albi posibil, de preferinţă evrei’.

Potrivit ediţiei online a cotidianului Die Welt, textul ‘manifestului’, întins pe zece pagini şi redactat în limba engleză, menţionează în mod specific planul de a ataca sinagoga din Halle în timpul sărbătorii evreieşti Yom Kippur, precum şi intenţia autorului de a supravieţui atacului.

Modul de operare al atentatorului de la Halle, un bărbat puternic înarmat, îmbrăcat cu uniformă de camuflaj şi purtând o cască, aminteşte de cel al extremistului de dreapta autor al atacurilor din martie de la două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă.

Citește și : Trump califică drept ‘patetică’ declarația lui Biden privind destituirea președintelui SUA

Poliţia germană a anunţat miercuri seară că a arestat un bărbat rănit într-un schimb de focuri cu forţele de ordine.

Potrivit ministrului de interne german Horst Seehofer, atacul din apropierea sinagogii din Halle constituie un ”atac antisemit” comis probabil de un simpatizant al mişcării de extremă dreapta.