DISTRIBUIȚI

Presupusul autor al atacurilor sângeroase comise în două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, a renunţat joi la cererea de strămutare a procesului, care va avea loc prin urmare în oraşul în care 51 de credincioşi musulmani au fost ucişi pe 15 martie, transmite AFP, potrivit agerpres.

Înalta Curte de Justiţie din Noua Zeelandă s-a aflat joi la Christchurch pentru a examina, în cadrul unei şedinţe preliminare, o solicitare depusă de inculpatul Brenton Tarrant care viza ca procesul să nu se desfăşoare în această localitate.


Citește și : Cel puţin 16 morţi în urma naufragiului unei ambarcaţiuni cu migranţi marocani pe coasta Atlanticului

Judecătorul Cameron Mander a anunţat, la începerea şedinţei, că apărarea a decis să renunţe la această cerere, care fusese depusă în august.

Motivele renunţării la solicitare nu au fost prezentate.

Australianul Brenton Tarrant, 28 de ani, a pledat nevinovat în ce priveşte cele 51 de acuzaţii de omor, 40 de acuzaţii de tentativă de omor şi una de comitere a unui act terorist, formulate împotriva sa.

Procesul în acest caz urmează să aibă loc pe 2 iunie anul viitor la Christchurch.

Pe 15 martie, Noua Zeelandă a cunoscut cel mai grav atac din istoria sa modernă atunci când un extremist a deschis focul în două moschei din Christchurch.

Citește și : Administrația Trump intenţionează să colecteze ADN-ul migranţilor intraţi ilegal în ţară

Brenton Tarrant a compărut joi în faţa instanţei prin intermediul unei transmisiuni audio-video din închisoarea de maximă securitate Auckland. Presa nu a fost autorizată să-l fotografieze sau să-l filmeze.