DISTRIBUIȚI
Yeni Şafak

Atacatorul cecen acuzat că a decapitat un profesor în Franţa nu mai avea legături cu Moscova din 2008, a afirmat sâmbătă ambasada Rusiei la Paris, citată de agenţiile ruse de presă, notează AFP, potrivit agerpres

„Această crimă nu are nicio legătură cu Rusia, dat fiind că individul trăia în Franţa de 12 ani şi a fost primit de partea franceză”, a declarat pentru agenţia Tass un purtător de cuvânt al reprezentanţei ruse la Paris, Serghei Parinov.


Citește și : Rusia este înconjurată de crize. Să fie un semn că puterea lui Putin scade? (analiză)

„În acest caz, nu este important unde s-a născut, ci unde, când şi cum s-a convertit la o ideologie teroristă pe care Rusia o condamnă, bineînţeles, sub toate formele sale”, a spus el.

Potrivit diplomatului, presupusul atacator care a fost ucis, Abdoullakh Anzorov, a venit în Franţa la vârsta de 6 ani cu întreaga sa familie, obţinând statutul de refugiaţi.

Acest statut, potrivit sursei, conduce automat la pierderea cetăţeniei ruse.

„El nu a avut niciodată contacte cu ambasada”, a mai afirmat Serghei Parinov, adăugând pentru Ria Novosti că toate informaţiile despre atacator provin de la autorităţile franceze.

La rândul său, preşedintele cecen, Ramzan Kadîrov, a condamnat sâmbătă atentatul şi a prezentat condoleanţe familiei profesorului, lansând un apel Franţei să nu îi „provoace” pe musulmani.

Citește și : Poziția lui Biden în sondaje duce la creșterea acțiunilor companiilor producătoare de arme

„Admiteţi că musulmanii au dreptul să aibă o religie şi că nimeni nu le poate lua acest drept”, a spus el pe canalul său Telegram.

Ramzan Kadîrov a mai afirmat că Abdoullakh Anzorov a fost crescut în Franţa şi că a vizitat Cecenia o singură dată, când avea doi ani.