DISTRIBUIȚI
Twitter

UPDATE: Un atacator înarmat cu un cuţit a ucis joi trei persoane, inclusiv o femeie care a fost decapitată, la o biserică din Nisa, oraş din sudul Franţei, a informat poliţia, într-un incident descris de primarul oraşului de la Marea Mediterană, Christian Estrosi, drept terorism, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Estrosi a confirmat existenţa a trei victime şi a declarat că suspectul tot repeta sintagma ”Allah akbar”. El a vorbit cu reporterii şi a calificat atacul din Nisa drept ”islamofascism”.


Citeşte şi: Germania înregistrează pentru prima dată peste 16.000 de infectări zilnice

Edilul din Nisa a scris pe Twitter că atacul cu cuţitul a avut loc în interiorul sau în apropierea bisericii Notre-Dame de pe bulevardul Jean Medecin, principala arteră comercială din oraş, şi că poliţia l-a reţinut pe atacator care se află în prezent internat într-un spital.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, ar urma să se deplaseze la Nisa, a mai precizat Estrosi.

Poliţia a transmis că două persoane au fost confirmate decedate în atac, iar mai multe persoane au fost rănite. O sursă din poliţie a confirmat informaţia că o femeie a fost decapitată. Şi preşedinta Adunării Naţionale (fostul Front Naţional, de extremă dreapta), Marine Le Pen, a vorbit tot despre o decapitare care s-ar fi produs în timpul atacului.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 09:00 (08:00 GMT), potrivit unei surse din poliţie – citată de AFP – care a adăugat că o echipă de genişti se afla la faţa locului.

Ministrul de interne Gerald Darmanin a anunţat pe Twitter organizarea unei ”reuniuni de criză” la Paris.

Citeşte şi: Ani grei de închisoare pentru un fost preşedinte sud-coreean! Sentinţa este definitivă!

Potrivit postului BFMTV, a fost sesizat parchetul naţional antiterorist, fiind deschisă o anchetă pentru asasinat şi tentativă de asasinat având legătură cu un act terorist.

Atacul are loc în contextul în care Franţa încă nu şi-a revenit după decapitarea, la începutul lunii, la Paris, a profesorului de istorie Samuel Paty de către un tânăr de 18 ani, de origine cecenă. Paty prezentase la clasă, la o oră privind libertatea de expresie, câteva dintre caricaturile din Charlie Hebdo care îl înfăţişau pe profetul Mahomed. 

 

Ştire iniţială: Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte câteva rănite într-un atac cu cuţitul petrecut în această dimineaţă, în bazilicaNotre -Dame din Nisa.

Locuitorii au fost sfătuiţi să evite perimetrul în timp ce forţe impresionante de poliţie interveneau la locul faptei.

Citeşte şi: Germania înregistrează pentru prima dată peste 16.000 de infectări zilnice

Primarul din Nisa, Christian Estrosi, a confirmat că atacatorul a fost reţinut şi a mulţumit forţelor de ordine pentru acţiunea promptă.

Motivul atacului este încă neclar, dar edilul local susţine că pe baza dovezilor de până acum, a fost vorba de un atac terorist.

Potrivit ultimelor date, două dintre victime au murit pe loc, o femeie fiind DECAPITATĂ!

Citeşte şi: Ani grei de închisoare pentru un fost preşedinte sud-coreean! Sentinţa este definitivă!

La ora difuzării acestei ştiri, echipe speciale de pirotehnişti cercetează cu atenţie zona, existând suspiciuni că ar fi fost ascunsă şi o bombă.