DISTRIBUIȚI
Reuters

Un kamikaze a detonat vineri explozibilul avut asupra sa într-un cartier şiit din capitala afgană Kabul, omorând şapte persoane, au anunţat responsabili afgani, relatează AFP, potrivit agerpres.

‘În explozie au fost ucise şapte persoane şi şapte au fost rănite’, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Najib Danish, pe Facebook. Doi morţi şi 12 răniţi au fost transportaţi la spitalele din capitală, a declarat Mohammad Ismail Kawoosi, din cadrul Ministerului Sănătăţii.


Citeşte şi: Recompensă de 5 milioane de dolari pusă pe capul unui lider taliban

Un poliţist a fost ucis în atacul survenit în apropierea unei adunări organizate pentru a marca 23 de ani de la moartea lui Abdul Ali Mazari, un lider al comunităţii şiite Hazara, omorât de talibani.

Atentatul nu a fost revendicat deocamdată, în timp ce talibanii sunt supuşi unei presiuni crescute pentru a începe negocieri de pace în urma unei oferte a guvernului afgan.

‘Propunerea de negocieri se află pe masă’, a declarat joi Tadamichi Yamamoto, reprezentantul ONU în Afganistan, în cursul unei reuniuni a Consiliului de Securitate, având ca obiectiv reînnoirea misiunii ONU în această ţară afectată de război de aproape patru decenii.