DISTRIBUIȚI
Twitter

Zeci de oameni au fost ucişi sau răniţi într-un atac-sinucigaş care a avut loc marţi dimineaţa în timpul unei ceremonii funerare în estul Afganistanului, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului local, informează AFP, potrivit agerpres.

„În jurul orei locale 11:00, un kamikaze a detonat explozivii pe care îi avea asupra sa în timpul unei ceremonii funerare”, a declarat Attaullah Khogyani, purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Nangarhar, adăugând că „40 de persoane au fost ucise sau rănite în timpul atacului, potrivit informaţiilor iniţiale”.


Citește și: Peste 80.000 de americani au fost răpuși de coronavirus

Potrivit lui Zaher Adel, purtătorul de cuvânt al spitalului din Jalalabad, capitala provinciei Nangarhar, „12 cadavre şi 56 de răniţi au fost aduşi la spital”.

Atacul a vizat o ceremonie funerară organizată pentru un comandant al poliţiei locale.

Citește și: Un spital COVID-19 a luat foc în Rusia! Cinci pacienți au murit – VIDEO

Situată lângă frontiera cu Pakistanul, provincia Nangarhar, una dintre cele mai instabile din Afganistan, este unul dintre bastioanele talibanilor şi grupării Stat Islamic (SI). Forţe străine şi afgane, precum şi talibanii, luptă aici de ani de zile împotriva SI.

Chiar dacă jihadiştii din SI au fost respinşi mai la nord şi efectivele lor au fost puternic reduse, ei rămân capabili să întreprindă atacuri în centrele urbane.