DISTRIBUIȚI
aawsat.com

Armata algeriană a capturat un bărbat care intenţiona să comită un atac sinucigaş contra participanţilor la protestele antiguvernamentale din Alger, a anunţat joi Ministerul Apărării algerian, citat de Reuters, scrie agerpres.

Bărbatul, identificat drept Bachir R., a fost arestat miercuri în districtul Birtouta al capitalei Alger, având asupra sa o centură cu explozibil.


Citește și : Perioada de incubație a noului coronavirus este de aproximativ 5 zile

De aproape un, algerienii organizează în fiecare vineri ample proteste în capitală pentru a cere plecarea de a la putere a actualilor conducători, în pofida promisiunii făcute de preşedintele Abdelmadjid Tebboune de a realiza reforme politice.

Demonstranţii au respins scrutinul prezidenţial din decembrie care a condus la alegerea lui Tebboune drept succesor al lui Abdelaziz Bouteflika, forţat să demisioneze în aprilie anul trecut după ce a condus Algeria timp de 20 de ani.

Citește și : Cutremur cu magnitudinea 5,3 în largul Insulelor Dodecaneze din Grecia

Abdelmadjid Tebboune s-a angajat să dea curs unora dintre revendicările manifestanţilor, printre care amendarea constituţiei algeriene astfel încât guvernul şi parlamentul să aibă puteri sporite.

În anii ’90, Algeria a fost scena unor violenţe între forţele guvernamentale şi militanţii islamişti, soldate cu 200.000 de morţi.