DISTRIBUIȚI
iraqinews.com

Militanţi ai organizaţiei Stat Islamic au ucis patru soldaţi peshmerga şi un civil şi au rănit alte şase persoane duminică, într-un atac în apropiere de Qara Salem, în nordul Irakului, informează Reuters, care citează surse de securitate, potrivit agerpres.

Ministerul afacerilor peshmerga a anunţat într-un comunicat că atacul a provocat victime, dar nu a confirmat bilanţul.


Citeşte şi: Germania intenţionează să impună OBLIGATIVITATEA vaccinării pentru anumite categorii de angajaţi – Black News

Un colonel peshmerga a spus că luptători ai organizaţiei Stat Islamic au folosit tactici de atac-fugă în timpul nopţii asupra poziţiilor lor.

„Evită să stea pe teren mai mult timp… Forţe suplimentare de întărire au fost trimise în zonă pentru a preveni alte atacuri”, a spus colonelul.

În zonă au fost mobilizate unităţi ale forţelor de securitate irakiene pentru a-i ajuta pe peshmerga, a declarat o sursă militară irakiană.

Citeşte şi:Pe măsură ce restricțiile revin, ce moment mai bun pentru parlamentarii britanici să dezbată cuvântul lor (F)avorit? – Black News

Gruparea militantă a preluat, de asemenea, controlul asupra localităţii Luhaiban din nordul Irakului la o zi după ce a atacat-o, au declarat duminică surse de securitate pentru Reuters. Nu a existat nicio confirmare imediată din partea autorităţilor irakiene.

Cele două localităţi se află pe un teritoriu îndepărtat, revendicat de guvernul irakian de la Bagdad şi de guvernul de la Erbil al regiunii autonome kurde din nordul Irakului, unde au loc atacuri regulate din partea organizaţiei Stat Islamic. Este însă o situaţie rară ca militanţi ai organizaţiei Stat Islamic să controleze o zonă rezidenţială din apropierea unui drum principal, autostrada ce leagă Erbil de Kirkuk.