DISTRIBUIȚI
YouTube

Combatanţi ai grupării Al-Shabaab au atacat o bază militară din afara capitalei somaleze Mogadishu folosind maşini capcană şi mitraliere, atac soldat cu moartea a 17 militari şi cu preluarea controlului asupra bazei şi a unui sat din apropiere, a anunţat organizaţia vineri, relatează agenţia Reuters, conform agerpres.

Atacul a fost confirmat de către localnici şi oficiali, care nu au oferit însă detalii referitoare la victime.


Citeşte şi: Un nou cutremur puternic ZGUDUIE Mexicul

”Astăzi, după rugăciunea de dimineaţă, doi mujahedini au intrat în baza militară Barire cu maşini capcană. Am ucis 17 soldaţi şi am luat şapte vehicule tehnice”, a declarat vineri, pentru Reuters, Abdiasis Abu Musab, purtătorul de cuvânt al operaţiunii militare a Al-Shabaab, referindu-se la camionete dotate cu mitraliere. ”Alţi soldaţi au fugit în pădure. Controlăm acum baza şi satul”, a adăugat el.

Baza militară Barire se află la 50 km sud-vest de Mogadishu.

Citeşte şi: Un jihadist ISIS ‘îşi cere scuze’ pentru problemele create

Gruparea Al Shabaab intenţionează să înlăture de la putere guvernul din Mogadishu şi să impună o conducere bazată pe interpretarea sa strictă a Islamului. În Somalia a izbucnit un război în 1991, când clanuri conduse de lideri războinici l-au înlăturat de la putere pe dictatorul Siad Barre şi care ulterior au început să se lupte între ele.

Al-Shabaab, care are legături cu Al-Qaida, a fost izgonită din capitală în 2011, dar întreprinde încă atacuri frecvente împotriva unor obiective guvernamentale şi de securitate, precum şi a civililor. Combatanţi ai Al-Shabaab atacă de asemenea trupe de menţinere a păcii din cadrul misiunii Uniunii Africane.