DISTRIBUIȚI
RT.com

Armata israeliană a anunţat că a bombardat duminică dimineaţa poziţii ale combatanţilor Hamas în Fâşia Gaza, după ce mai mulţi palestinieni au trecut ilegal frontiera şi a dat foc unui vehicul al armatei, informează dpa si Xinhua, potrivit agerpres.

„Ieri, gardul de securitate dintre Israel şi Fâşia Gaza a fost deteriorat şi a existat o încercare de a incendia un vehicul tehnic”, au anunţat pe Twitter militarii israelieni. „Ca răspuns, în urmă cu câteva momente, forţele aeriene israeliene au lovit un obiectiv terorist dintr-un complex militar din Rafah, în sudul Gaza, aparţinând Hamas, o organizaţie teroristă”, a precizat armata.


Citește și : Sute de mii de americani au manifestat împotriva armelor de foc

Nu s-au raportat persoane rănite în incident, care survine cu câteva zile înainte de protestele palestiniene programate să aibă loc de-a lungul frontierei dintre Israel şi Fâşia Gaza.

Numărul de ciocniri sporadice survenite lângă frontieră a crescut de când preşedintele american Donald Trump a stârnit furia palestinienilor prin declararea Ierusalimului capitală a Israelului.

La 30 martie, mişcarea Hamas i-a îndemnat pe palestinieni să se adune lângă frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel pentru a protesta împotriva deciziei lui Trump privind Ierusalimul şi să monteze în zonă tabere de corturi.

Duminică, într-o aparentă referinţă la planificatul protest, Armata de Apărare a Israelului (IDF) a atenţionat împotriva revoltelor care au intenţia ascunsă de a submina infrastructura de securitate şi de a ataca civili israelieni şi militari IDF”.

Luna trecută, patru soldaţi israelieni au fost răniţi de o încărcătură explozivă lângă gardul de securitate şi Israelul a răspuns bombardând la scară largă ţinte ale Hamas.

Hamas este considerată grupare teroristă de SUA, UE şi Israel. Ea a preluat controlul asupra Fâşiei Gaza în 2007.