DISTRIBUIȚI
Twitter

Cel puţin 24 de persoane, în mare parte civili, şi-au pierdut viaţa într-un atac la o închisoare din estul Afganistanului. Acţiunea lansată de combatanţi din gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) continua luni dimineaţa, au anunţat autorităţile locale citate de Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Închisoarea din Jalalabad, unde sunt deţinuţi numeroşi talibani şi membri ai SI, a devenit duminică seara ţinta unui atac masiv. O bombă a explodat la poarta închisorii, după care un grup de atacatori înarmaţi au deschis focul asupra forţelor de securitate.


Vezi și: Doi astronauţi au amerizat cu capsula SpaceX – VIDEO

Un deputat din provincia Nangarhar, cu capitala la Jalalabad, a afirmat că în atac sunt implicaţi circa 30 de militanţi, iar închisoarea găzduieşte circa 2000 de deţinuţi.

Un purtător de cuvânt al provinciei a precizat că trei militanţi au fost ucişi în atacul iniţial şi ciocnirile din cursul nopţii, care s-au soldat cu moartea a cel puţin 21 de civili şi membri ai forţelor de securitate. Alte 43 de persoane au fost rănite.

Citește și: Armata israeliană a deschis focul la granița cu Siria

Poliţia, asistată de forţele speciale, încearcă să-i recupereze pe deţinuţii fugiţi din închisoare în haosul creat. Până luni la prânz ora locală fuseseră recapturaţi circa 1000.

Atacul a avut loc a doua zi după ce serviciile de informaţii afgane au anunţat că forţele speciale au ucis un comandant de rang înalt din Statul Islamic în apropiere de Jalalabad.