DISTRIBUIȚI
Middle East Online

Cel puțin patru persoane au fost ucise și zece au fost răpite în urma unui atac care a avut loc într-un oraș din centrul Libiei, despre care se crede că a fost provocat de membri ai rețelei Stat Islamic, au anunțat mai mulți oficiali ai armatei libiene, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Raidul asupra orașului al-Foqha din sudul regiunii Jufra care a avut loc duminică seara a durat câteva ore, timp în care teroriștii au aruncat în aer mai multe birouri aparținând guvernului local și forțelor de securitate, a declarat un oficial, care a cerut ca identitatea sa să nu fie făcută publică.


Citește și : Un ministru israelian în vizită la o celebră moschee din Abu Dhabi

În urma atacului au fost răpite zece persoane, a transmis Ahmed Mismari, purtător de cuvânt al Armatei Naționale din Libia conduse de Khalifa Haftar, care controlează o mare parte din estul Libiei.

Ismail al-Sharif, un membru local al Camerei Reprezentanților, a declarat că atacul a fost cel mai probabil o răzbunare deoarece mai mulți tineri din oraș au ajutat luna aceasta la capturarea unui lider al Statului Islamic.

Citește și : Bulgaria: Anchetă pentru acordarea frauduloasă a cetăţeniei