DISTRIBUIȚI
WION

Un petrolier fără încărcătură la bord a fost atacat joi în largul coastelor Sultanatului Oman, au declarat vineri surse concordante, citate de AFP, potrivit agerpres

Potrivit site-ului de operaţiuni maritime britanice UKMTO, un organism de luptă împotriva pirateriei, subordonat Royal Navy, atacul a fost semnalat joi în jurul orei 18:00 GMT la circa 152 mile marine (280 km) de coastele Omanului.


Citește și : Fostul cardinal american Theodore McCarrick, inculpat pentru agresiune sexuală asupra unui adolescent

„Avem informaţii despre un atac împotriva unei nave comerciale în largul coastelor Omanului”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării, subliniind că serviciile sale din regiune „investighează cazul”.

Pe Twitter, armatorul Zodiac Maritime, cu sediul la Londra, a confirmat „suspiciuni de piraterie” la bordul M/T Mercer Street.

„În momentul incidentului, nava se afla în nordul Oceanului Indian, navigând dinspre Dar es Salaam”, în Tanzania, spre Fujairah (Emiratele Arabe Unite) „fără încărcătură la bord”, a adăugat el.

Proprietarul este japonez, iar nava administrată de Zodiac Maritim, care aparţine aparţine omului de afaceri israelian Eyal Ofer, aflat pe poziţia a 197-a în clasamentul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată la 11,3 miliarde de dolari, potrivit AFP.

Citește și : Comisia Europeană cere statelor UE să ajute Lituania în gestionarea valului de mii de migranţi ilegali din Belarus