DISTRIBUIȚI

Mai multe persoane au fost ucise şi alte zeci rănite joi de o grenadă aruncată asupra unei procesiuni musulmane şiite în oraşul Bahawalnagar din Pakistan, relatează agenţiile DPA şi EFE, potrivit agerpres.

În funcţie de sursă, au murit cel puţin 3-5 persoane şi sunt între 30 şi 50 de răniţi. Atacul a fost comis în timp ce membri ai comunităţii musulmane şiite participau la ritualul anual de comemorare a morţii nepotului profetului Mahomed.


Citeşte şi: Biden vrea să menţină trupele americane în Afganistan – Black News

Cel puţin 30 de răniţi au fost transportaţi la spital în stare critică. Imagini video postate pe reţelele de socializare arată oameni întinşi la pământ în bălţi de sânge şi ambulanţe şi vehicule blindate ale poliţiei la locul atacului.

Acest atac survine în timp ce Pakistanul, o republică islamică majoritar sunită cu o istorie de conflicte sectare sângeroase, a desfăşurat mii de poliţişti şi militari la nivel naţional pentru a asigura siguranţa procesiunilor şiite.

Citeşte şi: Diplomaţii americani din Berlin suferă de sindromul Havana – Black News

În Pakistan cresc temerile că violenţele militanţilor islamişti s-ar putea intensifica după ce talibanii au preluat puterea în Afganistanul vecin.

Talibanii pakistanezi, percepuţi ca având o ideologie similară celei a talibanilor afgani, dar cu o structură organizatorică diferită, au ucis peste 70.000 de oameni de-a lungul anilor de violenţe în Pakistan. Aceste violenţe au diminuat considerabil după ce armata pakistaneză a lansat în iunie 2014 în zonele tribale din nord-est o operaţiune extinsă apoi şi în restul Pakistanului.