DISTRIBUIȚI

Un poliţist a fost ucis şi 11 persoane, majoritatea studenţi, au fost rănite joi după ce un bărbat a aruncat o grenadă la o şcoală din sudul Filipinelor, transmite dpa, potrivit agerpres.

Suspectul, în vârstă de 65 de ani, a fost ulterior împuşcat de poliţişti, a precizat o purtătoare de cuvânt a poliţiei din provincie.


Citește și: Manifestanții din Chile au luat cu asalt cel mai mare mall din Capitală – VIDEO

Poliţiştii au fost trimişi la Colegiul Initao din oraşul Initao, provincia Misamis Oriental, la 771 km sud de Manila, după ce au primit apeluri cu privire la prezenţa în zonă a unui suspect înarmat cu o grenadă.

Când poliţia s-a confruntat cu acesta, el a aruncat grenada, iar unul dintre agenţi a fost ucis încercând să îi protejeze pe studenţii din apropiere.

Un al doilea poliţist a fost rănit în urma exploziei, dar a reuşit să-l împuşte pe atacator. Zece studenţi au suferit răni minore în urma deflagraţiei.

Citește și: Trump semnează legile care protejează protestatarii din Hong Kong. Reacția Chinei nu se lasă așteptată

Cercetările au arătat că suspectul a venit de la un birou din apropiere al Departamentului de Mediu şi Resurse Naturale, unde se prezentase pentru o problemă cu vehiculul său, care fusese surprins transportând buşteni.

Bărbatul a devenit agitat în interior, după care a fugit din clădirea departamentului şi s-a îndreptat spre şcoală cu grenada, a informat poliţia.