DISTRIBUIȚI
Operation World

Cel puțin 10 persoane au fost rănite în urma exploziei unei grenade în nord-estul statului Assam din India, dar nicio grupare insurgentă nu a revendicat până acum atacul, a anunțat poliția indiană, relatează Reuters, potrivit mediafax.

”A fost un atac cu grenadă îndreptat probabil împotriva personalului de securitate care efctua un control de rutină în zonă”, a anunțat Deepak Kumar, comisarul de poliție din cappitala statului Assam Guwahati.


Citește și : Merkel recunoaşte că are ‘o relaţie conflictuală’ cu Macron:’Există diferenţe de mentalitate’

Explozia a avut loc pe o stradă aglomerată din Guwahati în jurul orei locale 20:00, iar printre cei răniți se află doi ofițeri de poliție și opt civili.

Grenada a fost aruncată de două persoane care se aflau pe o motocicletă, a adăugat Kumar.

Poliția a anunțat că nicio grupare nu a revendicat atacul, dar postul public de radio All India Radio a transmis că o facțiune din gruparea separatistă Frontul Unit pentru Eliberarea Asomului (ULFA) a revendicat atacul.

Citește și : Sea-Watch a salvat 65 de migranţi în largul Libiei, Salvini anunţă că Italia nu îi va primi în porturile sale

Premierul provinciei Assam, Sarbananda Sonowal, a condamnat atacul, spunând că le-a cerut autorităților locale să îi prindă imediat pe făptași.