DISTRIBUIȚI
twitter

Guvernul grec a condamnat atacurile cu exploziv artizanal comise marţi la Atena împotriva unui deputat al formaţiunii de dreapta la putere şi soţiei lui, soldate fără victime, a informat agenţia elenă de presă, Ana, notează AFP, potrivit agerpres.

„Aceste dispozitive, sticle umplute cu o substanţă explozivă, au fost puse sub cele două maşini” parcate în faţa locuinţei deputatului, la Kifisia, zonă rezidenţială la nord de Atena, potrivit sursei.


Citește și : Cancerul de sân este cel mai răspândit tip de cancer în lume (OMS)

Explozia a avariat cele două maşini şi o parte a zidului reşedinţei deputatului partidului Noua Democraţie, a scris sursa.

„Constantinos Bogdanos, deputat al parlamentului grec, a suferit un dublu atac împotriva locuinţei şi maşinii sale”, a făcut cunoscut purtătorul de cuvânt al guvernului, Christos Tarantilis, într-un comunicat. „Autorii vor fi arestaţi şi aduşi în faţa justiţiei”, a adăugat documentul.

Majoritatea partidelor parlamentare au condamnat acest „atac”.

Citeşte şi: Navalnîi, condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare

Mini-atentatele cu dispozitive artizanale împotriva băncilor, companiilor multinaţionale, diplomaţilor sau deputaţilor sunt frecvente în Grecia şi rar fac victime. În cele mai multe cazuri poliţia le impută mişcării de extremă stângă.

Fost jurnalist, Constantinos Bogdanos a fost ales recent deputat din partea formaţiunii Noua Democraţie, la putere de un an şi jumătate.